Gode grunde til at du skal skifte din seng ud efter 10 år

Eksperterne anbefaler at man skifter sin seng ud cirka hvert 10 år, men hvorfor skal den egentlig skiftes ud så ofte. Hvad er det der gør at det er en meget god ide at følge rådet? Vi har kigget lidt på nogle af de største grunde til at man ikke beholder den samme seng alt for længe af gangen.

Du sveder når du sover og det slider på sengen

Vi sveder alle i større eller mindre grad når vi sover, og sveden får over tid fjedrene i sengen til at ruste. Når de enkelte fjedre bliver tærret af sved og rust, så bliver sengen også mindre komfortable, og giver ikke helt lige så god en støtte. Efter cirka 10 års brug, vil mange senge derfor af denne grund have brug for at du udskifter den. Du føler ofte ikke dette slid der sker på sengen, da det sker over en længere periode, og du lægger derfor heller ikke rigtigt mærke til at du faktisk ikke sover lige så godt på den som du gjorde førhen.

Har du allergi, så bør du skifte sengen efter 10 års brug

Husstøvmider er mikroskopiske dyr som elsker at leve hvor der er vådt og fugt, samt dejlig lunt. Det er lige hvad der er i en seng. Selvom du lufter og vasker dynerne, så kan det være svært at holde dem nede i niveau, og da du ikke bare kan smide sengen i vaskemaskinen, så vil der over nogle år være ophobet så mange husstøvmider og rester fra dem, at det sundhedsmæssigt er en god ide at få sig en ny seng.

 

Du kan forlænge din sengs levetid med en topmadras

Hvis du har en topmadras mellem dig og sengen, så er det muligt at forlænge sengens levetid væsentligt. Husk at det dog skal være en topmadras af en vis kvalitet, for ellers får du ikke får du alligevel ikke den optimale støtte natten igennem.

 

Der findes flere forskellige typer af senge. Alt efter hvad du er interesseret i, så kan du henholdsvis læse mere om Boxmadrasser eller Elevationssenge

 

Har du spørgsmål til din sengs levetid, så stil gerne spørgsmålet nedenfor 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *