Sikring af din fremtidige økonomi

Det kan være meget let at ryge i den fælde der ligger at man glemmer at sikre sin fremtidige økonomi. Der er dog nogle ting som vi alle bør tage et kig på en gang imellem for at sørge for at vi også har råd til at leve livet som vi gerne vil det fremover.

Du skal selvfølgelig i din dagligdag ikke leve over evne. Ikke tage flere kviklån og forbrugslån, billån, huslån osv, end du stadig har overskud i økonomien bagefter. Men derudover skal du sætte penge af til en god forsikring og ikke mindst huske at betale ind til forsikring.

Der er en regel der hedder 80/20 reglen indenfor opsparingen. Den går ganske enkelt ud på at du skal spare 20% af din indkomst op, for at du fremover også kan have et godt liv. Det behøver selvfølgelig ikke alt sammen være via din pension, men også daglig opsparing til f.eks. køb af bil i fremtiden eller lignende, så du undgå at tage lige så store lån næste gang du skal købe ny bil.

Hver af de områder jeg har nævnt kan hver i sær optimeres en hel del, og du kan på den måde spare rigtig mange penge igennem dit liv.

Spar et par tusinde kroner på dine forsikringer hvert år

Hvis du cirka hvert andet år undersøger om du kan få billigere forsikringer, så kan du spare flere tusinde kroner hvert eneste år, og resten af dit liv. Modsat er det rigtig godt at have en god forsikring, for at sikre at du ikke lige pludselig kommer ud for noget som kan ødelægge din økonomi fuldstændig.

Læs mere om optimering af dine forsikringer her

Sikre din økonomi ved at være medlem af en a-kasse

Vi kan ikke være sikre på at have samme jobsituation næste år. Verden ændre sig hurtigere end nogensinde, og de jobtyper som vi havde i går, dem har vi ikke i samme grad i dag. Derfor er det en god ide at være medlem af en a-kasse, og selvfølgelig løbende uddanne sig til den nye verden.

Der er selvfølgelig forskel på a-kasser, hvilket du kan læse mere om her

Pension er en vigtig måde at spare op på

Du har nogle rigtig gode muligheder for at spare op til pension her i DK. Vi brokker os nogle gange over at betale for meget i skat. Du kan faktisk få nogle ganske store besparelser i din skat, hvis du indbetaler til din pension. På denne måde kan du måske undgå at betale meget i skat nu, og du har nogle penge at leve af i fremtiden. Det er dumt ikke at udnytte dette!

Læs blandt andet hvordan du kan få mere ud af dine pensionsindbetalinger her

Undersøg markedet når du låner penge

Når vi tager et lån, så påvirker det vores økonomi i en virkelig stor grad fremover. Derfor er det også en god ide lige at bruge et par ekstra timer til at undersøge hvordan du kan gøre det billigst og om du kan gøre dine nuværende lån billigere. Billigt er godt! Du kan let har virkelig mange tusinde kroner ekstra til dig hvert eneste år, ved bare at lave små ændringer. Det er penge du så enten kan spare op, eller hvad til ekstra sjov. Det vil sige, at ved at lave små ændringer her, så kan du spare mere op, og faktisk leve på samme gode måde som du allerede gør. Du kan altså finde finansiering til din fremtid ved at optimere dine lån.

Læs mere om lån af penge lige her

 

Ovenfor er der en del store emner, og det kan selvfølgelig være svært bare lige hurtigt at ændre det hele til det absolut bedste. Mit råd er derfor at du starter et sted, og så tager dem en af gangen, og ser om du ikke kan gøre det bare lidt smartere og bedre end du gør i dag. Selv ændringer der ser små ud nu og her, kan på sigt have en enorm stor effekt. Derfor er det bare med at komme i gang så hurtigt som muligt, men selvfølgelig uden at miste overblikket. Start f.eks. med at få 3 tilbud på billigere bilforsikring.

 

 

Det er dig der gør om dine forsikringer bliver billigere fremover eller ej: http://www.dr.dk/nyheder/penge/politikere-oensker-mere-konkurrence-om-forsikringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *