Valg af dyne

Dynen er en meget vigtig del af en god søvn, og hvis du har den rette dyne, så vil du med garanti også forbedre dit liv væsentligt. Vi har taget et kig på nogle af de faktorer du bør have i tankerne, når du gerne vil optimere din tid i sengen. 

Mange tænker måske at en dyne bare er en dyne, men valget af dynen bør i høj grad tilpasses hvordan krop og hvem vi er. Det handler ikke kun om den rigtige størrelse, men også om typen.

Du kan se et stort udvalg af nogle af de bedste dundyner på markedet her

Tænk på hvor mange timer du tilbringer sammen med dynerne igennem livet. Det er så mange timer at du slet ikke kan tælle til så mange. Men det er ikke bare det, men lige så meget hvor vigtigt søvnen er for resten af vores liv, som gør at valget er vigtigt. 46% af vores krop har berøring med dynen når vi sover, så ud fra det, så er det lige så vigtigt at vælge dynerne som det er med topmadras og selve sengen.

Hvilke dyner skal du vælge til din seng?

Valget kommer selvfølgelig an på om du gerne vil have en dobbeltdyne, og om det er sommer eller vinter. Mange vil have rigtig godt af at have to dyner, da der er stor forskel på om vi gerne vil holde på al varme, eller gerne kunne slippe af med den. Her er vores bud på de bedste dyner du kan købe online.

Type Enkelt dyne Lang dyne Dobbeltdyne
Sommerdyne Klodshans: Sval moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11.
Se og køb – klik her
Klodshans: Sval moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11.Se og køb – klik her Snedronningen: Dejlig sval gåsedunsdyne med 100% gåsedun i høj kvalitet. Bæreevne på 13.
Se og køb – klik her
Helårsdyne Hyrdinden: Lun bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11.
Se og køb – klik her
Svovlstikkerne: Lun gåsedunsdyne med 100% gåsedun. Bæreevne på 12.
Se og køb – klik her
Hyrdinden: Dejlig bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11.
Se og køb – klik her
Vinterdyne Svovlstikkerne: Gåsedunsdyne med 100% gåsedun. Bæreevne på 12.
Se og køb – klik her
Hyrdinden: Varm bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11.
Se og køb – klik her
Klodshans: Varm moskusdyne med 90% moskusdun og bæreevne på 11.
Se og køb – klik her

Hvem bør købe en vinterdyne og hvem har det fint nok med en helårsdyne

Fryser du let om vinteren, og har du ofte lidt svært ved at falde i søvn fordi du har det lidt koldt om aftenen, når du ligger dig under dynen, så er der absolut ingen gode grunde til ikke at købe en vinterdyne. Er du derimod varmblodet, så kan mange godt klare sig med en helårsdyne om vinteren, og så en sommerdyne om sommeren.

Kig efter bæreevnen på dynen

Når du vælger dyne, så er det en god ide at kigge efter bæreevnen på den. Den skal helst være mellem 10 og 13. Det er et udtryk for hvor varm og behagelig den er. Desto højere desto bedre er de ofte også til at holde på varmen. Skalaen går helt til 16, men hvis du vælger en over 13, så vil du sandsynligvis synes den er for varm, men mindre du ikke har varme på i dit hus, hvilket vi jo trods alt normalt har her i DK.

Så lang skal din dyne være

Længden på dynen er faktisk noget du bør tænke over. Specielt i forhold til vinterdyner er det vigtigt at de ikke er for korte. Hvis du er højere end 180 centimeter, så er det en god ide at købe en ekstra lang dyne på 220 cm i stedet for den normale på 200 cm, så du ikke ender med at skulle ligge på en mærkelig måde for at ikke at få fødderne udenfor dynen. Det er nemlig ikke særlig smart, og giver ikke den optimale sovestilling.

Hvis du gerne vil læse mere om forskellige typer af dyner, så bør du tage et kig inde på dyner-online.dk hvor de beskriver de enkelte dyner. Lange dyner som korte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *